Het leukste festival van Edam is jarig

Op 25 & 26 september vindt het leukste en gezelligste festival van Edam en omstreken plaats: het Singelfestival! De Singel in Edam staat in het laatste weekend van september volledig in het teken van muziek, theater en spel. Er is reden tot vreugde, want het Singelfestival viert dit jaar haar 35e verjaardag. En wie jarig is deelt uit. Om dit jubileum te vieren zijn de toegangskaarten dit jaar namelijk in prijs verlaagd en kost een passe-partout slechts €25,-!

Net als in voorgaande jaren heeft het Singelfestival ook dit jaar weer een bijzonder affiche weten samen te stellen. Bianca Vos (hoofd programmeur, red.) “Bij de programmering van het Singelfestival mikken we er altijd op de beste opkomende bands te boeken. Wat dat betreft kunnen we best stellen een ontdekkingsfestival te zijn. Zo hebben we in onze geschiedenis onder andere Jungle by Night, Chef’s Special, Dio, Racoon, Moss, Doe Maar, Lucky Fonz III, Moke en DeWolffop de planken gehad in het jaar voor hun grote doorbraak. Toch niet de minste…” De grote ontdekkingen van dit jaar zijn KIT en Sue the Night, maar ook The Black Marble Selectionen Moon Tapes zullen ongetwijfeld van zich laten horen. Traditiegetrouw biedt het Singelfestival ook lokale bands een podium—dit jaar voorzien Vast Countenance en The MacGuffins het festival van een lokaal tintje. Daarnaast wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan de catering van het festival. Op aanraden van de bezoekers is het aanbod uitgebreid en zijn ook de prijzen verlaagd. Zo kan iedereen op het festival voor een eerlijke prijs genieten van een heerlijke hap!

Kindermiddag
Als vanouds is er ook dit jaar weer een gezellige kindermiddag. Deze middag vindt op zaterdag 26 september plaats en staat volledig in het teken van de allerjongste festivalbezoekers, met onder meer theater van Hilaria en Bombardo. De kleintjes kunnen zich tevens laten schminken, lekker knutselen en een prachtige knikkerbaan bouwen op het festivalterrein.

pers