Deense headliner bevestigd voor Singelfestival Edam!

Deense Indiepop band The Rumour Said Fire is bevestigd voor Singelfestival 2012. De band maakte dit afgelopen dinsdag 29 mei bekend in de bovenzaal van Paradiso in Amsterdam.

In Denemarken is de band een serieuze hitact en kenners verwachten dat dit zich snel zal uitbreiden naar onder andere Groot-Brittanie, Belgie en wie weet; Edam. The Rumour Said Fire heeft alle ingredienten in huis een blijvende indruk achter te laten bij haar luisteraars en publiek. Het Deense viertal biedt een aantrekkelijke mix van sixties en seventies favorieten en de beste indiepop van nu. Debuutalbum “The Arrogant” zal in de smaak vallen bij liefhebbers van Neil Young, Fleetwood Mac, Bob Dylan, the Shins, Fleet Foxes en Mumford and Sons, maar… een dergelijk vergelijkend verkooppraatje doet het viertal eigenlijk ietwat tekort. De band heeft namelijk een overtuigende en interessante eigen sound waar Scandinavische acts zo om bekend staan. De verwachting is dat The Rumour Said Fire over enkele jaren net zo bekend zal zijn als landgenoten Asteroids Galaxy Tour en Saybia. Mooie gelegenheid dus om ze nog voor die tijd te zien op het Singelfestival in Edam!

De bevestigde namen voor het festival zijn momenteel: The Rumour Said Fire (DK), The Bony King of Nowhere (BE), The Cosmic Carnival en Port of Call. Dit lijstje namen wordt de komende tijd uitgebreid met meer muziek, theater en film. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een mooi en bijzonder kinderprogramma.