Dio op Singelfestival

Het Singelfestival, dat gehouden wordt op 16 en 17 september, heeft de vrijdag uitgeroepen tot jongerenavond. Naast enkele dj’s en bands is de hip hopper Dio aangetrokken.

Diorno Braaf maakte, samen met zijn jeugdvriend Darryl, het nummer ‘Minderjarig’ toen hij 16 jaar oud was. Een tijd lang lijkt het erop dat Dio niet verder zal komen dan een halve voetnoot in de Nederlandse hiphopgeschiedenis, maar in de zomer van 2007 duikt hij plotseling weer op met een aanstekelijk gastcouplet op Dom, Lomp & Famous van The Opposites, dat onverwacht uitgroeit tot een enorme hit. In datzelfde jaar doet hij ook zijn eerste solo-optredens, waarmee hij meteen de finale van de Grote Prijs Van Nederland haalt en de publieksprijs wint. In een paar maanden tijd heeft Dio zichzelf getransformeerd van ‘die andere rapper van Dubbel D’ tot een volwaardige soloartiest. Hij bewijst zijn waarde met een bijdrage op de hitsingle ‘Stuk’ van The Partysquad, waarna hij tegen het eind van 2008 zijn naam definitief vestigt met het album Rock & Roll en de bijbehorende mixtape Tijdmachine. Met de single ‘Tijdmachine’, over de fouten die hij in zijn leven gemaakt heeft, scoort hij in de lente van 2009 een grote hit.

Dat het op muzikaal gebied helemaal goed is gekomen kan Dio laten horen op vrijdag 16 september. Kaarten zijn binnenkort in de voorverkoop te krijgen bij onder anderen PX in Volendam en café de Gevangenpoort in Edam.