Eerste namen bevestigd

De Avonduren, the Bony King of Nowhere, the Cosmic Carnival en Port of Call

De eerste namen voor Singelfestival Edam 2012 zijn bekend! De focus van het festival ligt dit jaar op nieuwe, opkomende, veelbelovende artiesten; het soort act waarover je volgend jaar iedereen enthousiast hoort praten.

Zo zijn De Avonduren bevestigd voor de vrijdagavond. Deze band staat ook op Lowlands, en zal kort daarna haar indruk achterlaten in Edam. Afkomstig uit artiestenstal ‘Kytopia’ van Kyteman leveren de Avonduren een ijzersterke en spraakmakende show waarbij het publiek wordt meegenomen op een reis door een rijk landschap aan sprookjesachtige vertellingen. Eenzelfde talent om krachtige verhalen te presenteren is te vinden bij de Belgische singer-songwriter The Bony King of Nowhere. Op zijn prachtige tweede album ‘Eleonore’ heeft hij alweer de zeggingskracht van een Dylan op zijn sterkst. Live weet de Belg deze zeggingskracht meer dan waar te maken. Net als zijn Belgische collega weet Port of Call mensen tot absolute stilte te imponeren. Denk aan Blaudzun, maar dan wat eigenzinniger en met een inspirerende diepgang. In aanvulling op deze tekstuele hoogstandjes zal The Cosmic Carnival zorgen voor uitermate aanstekelijke grooves. Deze band gooit hoge ogen met haar dampende live-act die het best omschreven kan worden als een dansbare samenvatting van al het goede dat de jaren ’60 hebben voortgebracht.

Dit lijstje namen zal de komende maanden worden uitgebreid met meer muziek, theater en film. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een mooi en bijzonder kinderprogramma. De eerste namen hiervoor zijn Barbie’o Rama en De Zingende Harp.

Tot slot en niet onbelangrijk: Het Singelfestival is dit jaar, na 6 jaar te zijn weggeweest, weer terug op haar oude plek bij de Singel in Edam.