Jungle by Night op Singelfestival

Het singelfestival wordt dit jaar een klapper. De (nieuwe) vrijwilligers van het Festival weten het zeker. Programmeur Bianca Vos heeft alles uit de kast getrokken om ook dit jaar weer een band in huis te halen die op doorbreken staat. Dit keer is dat de jonge band Jungle by Night.

Jungle by Night speelt op zaterdagavond, evenals de band Chef’Special en de DJ Faz. Jungle by Night bestaat uit negen Amsterdamse jongens met een gedeelde liefde voor afrobeat, funk, soul en jazz. In de nazomer van 2009 is de band opgericht en de leden zijn tussen de 15 en 22 jaar oud. Geraakt door de muziek uit Afrika maken ze hun eigen nummers: van Ethiopische jazz tot en met Nigeriaanse afrobeat. De show die Jungle by Night gaf onlangs tijdens Noorderslag overtuigde de vrijwilligers van het Singelfestival dusdanig dat ze nu als hoofdact op het Edamse Festival op 16 en 17 september staan.

Voor de vrijdag heeft het Singelfestival Hip Hop Rapper Dio vastgelegd. Dio is Diorno Braaf die samen met zijn jeugdvriend Darryl, het nummer Minderjarig maakte toen hij 16 was. De openingsavond van het Singelfestival 16 september wordt een spannende avond met bandjes en hip hop naast Dio heeft de programma commissie ook CrowdedBeats en Youri Donatz, vastgelegd voor deze vrijdag.

Kaarten voor het Singelfestival komen binnenkort in voorverkoop onder meer in de PX Volendam en bij de Prinsenbar in Edam.