KAPABEL

 
De Utrechtse rapper Kapabel (Abel Aelvoet) maakt dierenliedjes. Gedurfd, want kom bij een volwassen publiek op een broeierige vrijdagavond maar eens aanzetten met een liedje over Sjakie Schildpad. In muziekvrijstaat Kytopia nam de rapper met vier muzikanten uit Kytemans orkest het sprookjesalbum De Avonduren op.

“Ik ben een verhalenverteller.” Zo stelt Kapabel zich graag voor. “Rapper Perceptie wees mij er enkele jaren geleden tijdens een studiosessie op dat mijn verhalende teksten veruit het tofst waren. Toen ontstond het idee om die teksten samen te voegen in een verhalenalbum.” Kapabel slaat aan het schrijven en komt met het idee om zijn teksten niet op conventionele hiphopbeats te zetten, maar ze van livebegeleiding te voorzien. Als project dat volledig binnen de muren van het Kytopiacomplex wordt gerealiseerd, is De Avonduren goed beschouwd de eerste écht volledige Kytopiaproductie.

“Net als bij Tom Waits zijn alle karakters in mijn liedjes delen van mij. Niet dat ik daar bewust mee bezig ben maar als je bepaalde personages verzint, komen daar volgens mij automatisch kenmerken van jezelf in terecht. Uiteindelijk gaan nummers als ‘Apie’ en ‘De Man met de Baard’ toch gewoon over mij.”

Singer-Songwriter en Theaterzaal
Vrijdag 20:00 – 20:30 uur