PIETERPEUTERPAD

 
Diederike Smits heeft als beeldend kunstenaar meerdere interactieve installaties voor kinderen ontwikkeld. Ook is zij gespecialiseerd in het bedenken en uitvoeren van workshops voor het basisonderwijs en de kinderopvang.

Het PieterPeuterPad is een eindeloos pad voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Dit pad is om te voelen en te kijken. Dus schoenen uit. Het pad bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen maken. Het pad heeft geen begin en einde. Het gaat maar door en je passeert heel veel landschappen. Soms is het glad en koud, ’t lijkt wel sneeuw; voel maar met je tenen. Even later kom je bij de zee. Ga je schelpjes zoeken? En wat kriebelt daar zo aan je voeten? Is dat gras?

De materialen waarmee het pad bekleed is zijn uiteenlopend maar vooral aaibaar, kleurrijk en stimulerend voor de zintuigen. Soms zet het kinderen op een ander spoor. Hoe komt het dat de ene steen hard is en de andere aanvoelt als een zacht kussentje? Kinderen worden door Diederike – die een bezoek aan het pad steeds begeleid – uitgedaagd om te klauteren, te kruipen, te klimmen, te bukken en te voelen.

Om en rond De Singel
Zaterdag 13:00 – 16:30 uur

Voor meer informatie: http://www.diederikestoko.nl/PieterPeuterPad.html