PX, Singelfestival en Kaaspop presenteren…

Euroart
In het weekeinde van de 25e komt een delegatie van Euroart naar Volendam. Euroart is een organisatie waar kunstenaarskolonies bij aangesloten zijn en zo ook Volendam. Dit weekeinde is tevens de opening van de gemeentelijke Kunstmaand. Een feestelijke gebeurtenis dus waar kunst en cultuur eindelijk de aandacht krijgt die het verdiend en dat supporten wij van harte. In het Kader van Euroart en de kunstmaand hebben we een ludieke actie bedacht. Een ticket voor 1 euro(art).
 
Programma
25 september wordt PX het indoor festival terrein met elementen van het Singelfestival en van Kaaspop. Ook in het programma proef je de sfeer terug. Zoals altijd starten we met een lokale band die in onze ogen grote potentie heeft. Dit keer is dat Lorem Ipsum. De band met frontvrouw Michelle Tuijp brengt eigen muziek maar ook covers van bands als the Smiths en PJ Harvey. Verwacht een set met lekker dansbare rock’n roll. Uit Engeland komt de hippieband Bee Maru. De band rondom frontman Billy Merrick maakt psychedelische folk rock. Billy schreef de songs tijdens zijn verblijf in de wildernis van Italië.
 
Hang Youth is een radicale hardcore pop-punkband uit Amsterdam, die bewust het midden houdt tussen een kwade tweet, een serieuze band en een kunstproject. Hun ultra-kwade, ultra-korte nummers duren vaak niet langer dan een minuut. Hang Youth is hip, Hang Youth is booming, Hang Youth moet je zien!
 
Als afsluiter van de avond halen we een van de Singelfestival favorieten van de afgelopen jaren terug; Convoi Exceptional. Deze live-dance act krijgt de hele tent op zijn kop. Houd je niet van dansen? Pech, er is geen keuze! Je voeten nemen de controle over.
 
Naast het programma op het grote podium draait Radio Dwars de hele avond in het buurtcentrum waar je even kunt viben op de lekkerste muziek. En natuurlijk zorgen we ook nog voor wat leuke verrassingen…
 
Testen voor toegang
Podia zijn vanaf 25 september verplicht te gaan werken met testen voor toegang. Deze avond zullen we dus vragen naar je QR code. Voordeel is dat we echt het festival als een festival kunnen beleven en rond kunnen lopen en dansen.
 
Zaterdag 25 september
Deur open: 17.00
Tickets: 1 euro