Eerste namen zijn bekend!

De eerste drie namen voor de 35e jubileumeditie van het Singelfestival zijn bekend: Sue The Night, The Black Marble Selection en Moon Tapes. Hiermee biedt het festival in Edam op 25 en 26 september nu al drie grote namen!

 
Moontapes
Indie/Dreampop

De eerste singles van dit Amsterdamse viertal werden direct opgepikt door blogs in Japan, Australië, Mexico en Engeland. En dat is niet gek, deze nummers, gemixt door Daniel James Schlett (DIIV, Ghostface Killah) staan als een huis en smaken naar meer.  Moon Tapes brengt dreampop, dromerige liedjes vol met catchy riffs en sterke zangmelodieën die fijn baden in een bed van reverb. Op het Singelfestival is de band een van de veelbelovende talenten die het festival zo graag ondersteunt. In 2014 drong het viertal door tot de finale van de Amsterdamse Popprijs en dit jaar zal de band furore maken door het hele land tijdens de Popronde.
 

Sue The Night
Pop

 
Sue the Night maakte de afgelopen jaren naam als singer-songwriter, maar richting haar debuutalbum Mosaic ontdekt ze dat de stap om meer in bandvorm te werken de enige juiste is. Dit resulteert in wonderlijke popliedjes die in je hoofd blijven zitten. Kruis de sound van Fleetwood Mac uit de ’80s met de vroege Madonna en The War on Drugs en de boel gaat los. Luister single “The Whale” en je bent direct om. Zonder twijfel een van de beste Nederlandse singles van de afgelopen jaren.
 
Black Marble Selection
Rock/R&B/Sixties

 
Zes vrienden uit Tilburg met een gedeelde passie voor the Sixties en the Rhythm & Blues. The Black Marble Selection slingert je de fuzz riffs en swingende beats om de oren. Het is rauw, en energiek gedreven door een bevlogen performance. The Black Marble Selection belooft een smerig ritmisch feestje!
 
Tot slot en niet onbelangrijk: Het Singelfestival vindt plaats tijdens het laatste weekend van September.