Singelfestival druk met laatste voorbereidingen

De vrijwilligers van het Singelfestival zijn na de vakantie en kermis begonnen met de laatste voorbereidingen. De posters hangen inmiddels overal en het jonge team is er klaar voor om er ook dit keer weer een groot cultureel feest van te maken.

Wil je je nog aanmelden als vrijwilliger dan kan dat ook nog want voor de vele klussen tijdens het festival en de op- en afbouw van de tenten en bardiensten kunnen nog best mensen ingezet worden, je kunt hiervoor e-mailen naar info@singelfestival.nl ” En … vrijwilligers krijgen natuurlijk korting op de entreeprijs! Het programma is vrijwel rond en dagelijks wordt de website bijgewerkt met het laatste nieuws.

Een van de hoogtepunten van het festival wordt de band Jungle by Night. De band scoorde vorige week goed op Lowlands en wordt veel gevraagd op festivals in het najaar. “Te gek, dat we weer een band in huis hebben die net doorgebroken is, dat is al heel wat keren gelukt” aldus bestuurslid Lysanne Leek.

Natuurlijk is het Singelfestival voor de meest recente updates ook op Facebook te volgen (Singelfestival Edam). Het programma zoals het tot nu toe geboekt is ziet er als volgt uit:

Vrijdagavond 16 september komt na de openingsact (waar nog over onderhandeld wordt) om 21.15 uur de rapper Dio. Gevolgd door de one man band CrowdedBeats die als surprise didgeridoo speler Niels de Lang uit Hoorn hebben gevraagd. “Ik heb Siem Slegt gevraagd om een nummer mee te doen met zijn mooie grunt geluid, dat wordt te gek” aldus Niels die in Nederland een groot didgeridoo speler is. Het duo MeloManics volgt om 23.30 uur waarna de vrijdag wordt afgesloten door DJ Youri Donatz.

Zaterdag om half één weer een spectaculaire opening waarna het kinderprogramma begint met een nieuwe voorstelling (Post voor Simon) van de kindertheater groep van Ageeth de Haan. Lokale bands wisselen het middagprogramma af waar om 14.20 uur het familiecabaret van Pieter Tiddens ouders en kinderen vermaakt. Een kinderdisco sluit om 16.15 uur de middag af. Op het veld is de gehele middag de al een paar jaar zo succesvolle Silent Disco weer actief. (disco dansen met een koptelefoon op).

Ook zaterdagavond spelen meerdere bands zoals Chef’Special om 21.30 uur en de al genoemde Jungle by Night om 23.00 uur. DJ Faz rond de zaterdag af om 0.00 uur en de Silent Disco draait de gehele avond weer op het veld. Ook de theater en muziek voorstellingen in de twee bussen zijn dit jaar weer van de partij. Lokale en regionale acts worden op het veld aangekondigd en een en ander belooft weer de nodige spectaculaire afwisseling op de de zaterdagavond te zijn.