Singelfestival gaat verhuizen!

Het Singelfestival keert deze nazomer terug op de plek waar het ooit begonnen is. Het ruim 30 jarige festival heeft van de gemeente Edam-Volendam toestemming gekregen om te verhuizen naar het terrein achter buurtcentrum de Singel.

Op het asfalt van de voetbalveldjes en op de stenen van het parkeerterrein komt hier in september twee dagen lang een familiefestival. Met veel ruimte voor aanstormende muziekgroepen en theateracts. Ook het gebouw zal voor die laatste activiteit benut worden.

Gebouw betrekken
Bianca Vos, bestuurslid en programmeur, vertelt dat de oude locatie aan de Haven van Edam, hoewel sfeervol, vooral kostbaar en onpraktisch was. “Het kostte de vrijwilligers steeds meer moeite om gedurende de opbouw en afbraak van het festival alles binnen een redelijke tijd klaar te krijgen. Ook is deze locatie, vanwege de geïsoleerde ligging, relatief duur. Daarnaast willen we meer doen op het gebied van (kinder)theater en bijvoorbeeld voordracht of film. Dat is in De Singel natuurlijk heel goed mogelijk!”
Verhuizing
Bianca Vos rekent dat het festival zo’n 6, 7 jaar een plek heeft gehad aan de Haven. Die verhuizing was toentertijd noodgedwongen, als gevolg van de renovatie van het huidige pand aan de Versteeghsingel. 

Tent
Met een tentenverhuurbedrijf wordt momenteel bekeken hoe een geschikte tent voor zo’n 600 bezoekers een plek kan vinden op de speelveldjes van de Singel. “Het Singelfestival blijft twee dagen en met een volwaardig kinderprogramma. We hebben met de zaal meer mogelijkheden en al enkele hele leuke opties. Daarbij willen we de keuken van het gebouw inzetten om lekker eten te presenteren.”