Archives

Curiosa en meer

Het Singelfestival zorgt altijd voor de nodige aankleding en curiosa om de beleving bijzonder en onvergetelijk te maken. Ook dit jaar zullen we je weer verrassen.

Marathon

Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen in de zaal. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt: hun live-reputatie groeit als kool. Reeds vier keer Paradiso, een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en nog veel meer: in korte tijd doorspekt met podiumervaring speelden ze zich op Noorderslag naar een top-10 notering. Zowel KINK als 3voor12 ziet de band als één van de talenten van 2023. Marathon raast voort. V2 Benelux tekende voor hun debuut-EP (mei 2023), een heuse mijlpaal, een proeve van bekwaamheid en een roep om meer. De gedreven hoofdstedelijke twintigers bezweren de realiteit van de nog jonge, van crisis naar crisis hoppende eenentwintigste eeuw. Hoogst energiek verweer tegen een dreigende doemstemming. Tot aan de knieën in de punk en met het hoofd in dissonante wolken. Marathon verklankt city-angst. Lennart mept zich naar een uitweg, Kay spuwt het onbehagen in aanvalshouding van zich af en Nina tilt het geheel op haar zessnarige bas naar hogere sferen. Ze maken het onbehaaglijke draaglijk. Hun explosieve mix van shoegaze en postpunk wordt met de dag rijker, zeker ook live, waar toetsenist Sofie en gitarist Victor de gelaagdheid van de songs nog meer tot hun recht zullen laten komen.

Acoustick

Acoustick is een livesensatie die je absoluut aan het dansen krijgt! Deze Australisch-klinkende Groove machine overstijgt de ziel met aardse didge-tonen en diepe drumbeats. Van ambient tot techno en full-on psy-trance. Deze totaal geïmproviseerde show, waarin originele grooves en stevige beats de belangrijkste ingrediënten vormen, laat het publiek naar nieuwe hoogtes stijgen. Acoustick bestaat uit didgeridoo grootmeester MT-Yidaki en multi-instrumentalist Pascal Schouten, aangevuld met gastmuzikanten. Sinds hun debuut in 202 vormen deze ‘’brothers’’ een hecht team en zijn ze klaar om het Singelfestival te rocken met hun ‘’Dutch Organic Trance’’- act.

Sigh Hollywhoo

Sigh Hollywhoo telt vier kopstukken: drummer Klaas Steur, gitarist Robert Tol, bassist Jos de Boer en gitarist en zanger Niels Buijs. De band is een feestje voor liefhebbers van indie rock en rock-’n-roll.

De band vindt inspiratie bij verschillende bands. Denk aan The Strokes en the Libertines maar je kunt de muziek ook wel vergelijken met de vroege muziek van Artic Monkeys. Inmiddels heeft de band een sterke live performance en is de eerste EP een feit.

DJ Socrates

DJ Socrates specialiseert zich in het creëren van een warme bruisende sfeer. Speels bewegend tussen het bekende en het avontuurlijke legt Socrates verbanden tussen de muziek van verschillende landen. Met een jazzy insteek en een flink shot zonneschijn brouwt hij zijn sets, waarbij pittige clubsounds kunnen opduiken maar de roots en bezieling van de muziek voorop staan. 
Socrates draait onder meer voor Red Light Radio, Tivoli in Utrecht, het Paard in Den Haag, Paradiso & Roest in Amsterdam en festivals zoals Oerol en into the Great Wide Open. www.djsocrates.com

PXSG

Donna Marie PXSG
Ook dit jaar presenteert het PX Songwriters Guild weer een aantal talenten. Songwriter Donna Marie is een jonge en getalenteerde dame uit Volendam en een van de nieuwste leden van het PX Songwriters Guild. Het talent heeft ze van geen vreemde want vader Marcel en oom Arthur waren in de jaren 90 lekker aan de weg timmerende songwriters en speelden in diverse bands en brachten eigen werk uit. Donna Marie heeft een prachtige stem en schrijft bijna zonder enige moeite de mooiste nummers. Kom dit talent ontdekken in de Singelzaal.

Niels Buijs PXSG
Niels Buijs staat eerder deze avond al op het hoofdpodium met zijn band Sigh Hollywhoo. Niels is een geweldige songwriter en kan ook solo lekker uit de voeten. Waar zijn band liedjes meet richting indie en Rock’n Roll gaan, gaat zijn songwriter werk meer richting de alternatieve country. Laat je in intieme setting omver blazen door dit talent.