Programma

Check de band info

PROGRAMMA 2024 TBA

We snappen dat je eigenlijk niet kan wachten, maar werken echt druk aan een tof programma voor 2024!  Verwacht wederom muziek, theater, kunst, food trucks, lekkere koffies, gezelligheid, ontmoeten, vermaak, curiositeiten en bijzondere aankleding.

Band informatie

Kindermiddag

We snappen dat je eigenlijk niet kan wachten, maar werken echt druk…

Programma tba

We snappen dat je eigenlijk niet kan wachten, maar werken echt druk aan een tof programma voor 2024!  Verwacht wederom muziek, theater, kunst, food trucks, lekkere koffies, gezelligheid, ontmoeten, vermaak, curiositeiten en bijzondere aankleding.

Programma tba

We snappen dat je eigenlijk niet kan wachten, maar werken echt druk aan een tof programma voor 2024!  Verwacht wederom muziek, theater, kunst, food trucks, lekkere koffies, gezelligheid, ontmoeten, vermaak, curiositeiten en bijzondere aankleding.

Job & Fred Band: Vjèze fur van De Jeugd van Tegenwoordig goes Britpop

De Job & Fred band, het is een beetje een gekke naam, maar als je erachter komt dat het door Freddy van De Jeugd Van Tegenwoordig is bedacht valt ineens alles op zijn plek. Ja dit lees je goed, Freddy zegt helemaal klaar te zijn met rappen en wil ‘zeurgitaarmuziek’ maken. In de stijl van Britpop, maar dan uit Amsterdam, en vooral gewoon lekker op z’n Freds.

Zoals je al aan de naam kunt lezen doet hij dit niet alleen. Zijn compagnon Job kent hij al vele jaren en is van origine wetenschapper, hij heeft zelfs 5 jaar in de V.S. gewoond om onderzoek te doen naar schizofrenie in de Amish-gemeenschap en heeft daar mensenhersenen gekweekt. Job speelde echter ook al eerder gitaar in de band Wooden Saints, en deze veteranen hebben nu de handen in elkaar geslagen in dit gloednieuwe project. Ze hebben hun debuutalbum Kant A zojuist uitgebracht, compleet met hun twee singles Geen Karaoke en Doet Denken Pijn.

De Animatiebus: Vunzige Filmpjes

Op Lowlands was het een enorm succes en stonden mensen inde rij om hun eigen 18+ vunzige filmpjes te maken. In deze bus van Vunzige Filmpjes knutsel je je eigen erotische film in elkaar – zo smerig (of netjes) als je zelf wil, het animatieteam oordeelt niet.

Een wereld van papier – Het Kleurfeest

‘Vrolijk gekleurde vogels vliegen door het Vondelpark, vaandels vol tekeningen wapperen in een straat in Dordrecht en de hipste sokken en shirts hangen aan waslijnen in de tuin van het Museum Meermanno…’ Een greep uit Een wereld van papier waarin tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling (Het Kleurfeest) samen met kinderen een papieren knipoog maken naar de echte wereld. Het is de verzamelnaam van tekenactiviteiten zoals: Woensdag Wasdag, Vrijdag Visdag, Vrije Vogels, Stapel Op Dieren en Podiumbeesten. Natuurlijk kan er voor elke gelegenheid iets nieuws bedacht worden. Het spelen met fantasie en werkelijkheid bij kinderen werkt aanstekelijk en geeft kleur aan de omgeving.

Minusmal met Simply Clara

Clara is een kleine clown aan 22 draadjes. Ze houdt van haar rode schoenen en van haar gele bank. Maar er is meer. Er wordt ook van haar verwacht dat ze gaat koorddansen. Maar Clara wil niets liever dan rolschaatsen. Glijden over de vloer en de wereld vergeten. Gewoon puur zichzelf! Simply Clara is een prachtige poëtische voorstelling met fantastisch marionettenspel.

Marius Broeders – De Muzikale Smid

Vreemde experimenten, vuur en aparte muziek? Wereldberoemd in zijn geboortedorp: De Muzikale Smid. Met z’n knutseltalent en muzikaliteit tovert hij het ene na het andere instrument uit zijn veel te grote handen. Ken je de Emmer-bas? De een-snarige Diddly Bo? De Acoustische Mechanische Leslie-trombone? Geeft niks, hij maakt ze, ter plaatse met recycle-stuff. Voor uw eigen ogen! En bespeelt ze ook,…en hoe! Hij creëert op z’n loopstation een complete band, met één snaar en één stem! Oja,..zijn experimenten met electriciteit en vuur zijn legendarisch! Als ras-entertainer geniet hij van de interactie met zijn publiek. Kom naar z’n caravannetje en laat je meenemen op zijn humorvolle reis met Theater, Muziek en Ambacht. En wie weet, mag je meedoen,… Als je durft.

Kubus kubus kubus yalla yalla – Achref Adhadi

Kubus kubus kubus’ is een voorstelling met humor over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap sluiten.

Spelenderwijs ontdekt de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. En dat niet alleen, hij laat hem tot leven komen! Het regent plotseling binnen, er verschijnen houten poppetjes uit blokken en zijn arm kan ineens héél lang worden.

Telefoonbedjes – Blauw Gras

Stttt ik laad op

Laad jezelf op en maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een telefoonbedje. Een telefoonbedje helpt jou om meer in het moment te zijn en daar laad je van op! Geef je telefoon een rustig gezicht. Stop je telefoon met aandacht in een warm bedje. Wordt het een tukkie of een lange nachtrust? Het is de hoogste tijd om onze telefoons af en toe in bed te leggen, zodat er ruimte ontstaat om te spelen, te verwonderen, te creëren en om contact met elkaar te maken. Het concept TELEFOONBEDJES bestaat uit twee onderdelen die los of gezamenlijk te beleven zijn namelijk:

TELEFOONBEDJES installatie
Hierbij laat je jouw telefoon achter in een Telefoonbedje. Vervolgens ga je zonder telefoon ongestoord op pad, om contact te maken en je blik te verruimen.

TELEFOONBEDJES + workshop TELEFOONBEDJES MAKEN
Hierbij maak je zelf een bedje voor thuis, om jouw telefoon in bed te kunnen leggen. Zo kun je met aandacht iets anders doen, of even niets, tot jezelf komen en jezelf weer op laden.

My Baby

De kracht van het Amsterdamse trio MY BABY is de kracht van spirituele muziek. Dub, funk, gospel, psych, disco en blues: My Baby weet het allemaal te mixen tot een zwoele, catchy en dansbare sound, en dat zonder computers of samples. Sinds hun oprichting in 2012 is het snel gegaan voor de band – zo stonden ze al op festivals als Glastonbury, Isle of Wight, Sziget, Fusion, Exit en natuurlijk Lowlands en Pinkpop. Het in 2018 verschenen album ‘MOUNAIKI ~ By The Bright Of Night’ . Het album is dit jaar opgevolgd door de plaat ‘Sake Sake Sake’. Een concert van MY BABY is geen concert, maar een hypnotiserende trip naar andere, zeg maar gerust hogere sferen!

Curiosa en meer

Het Singelfestival zorgt altijd voor de nodige aankleding en curiosa om de beleving bijzonder en onvergetelijk te maken. Ook dit jaar zullen we je weer verrassen.

Marathon

Marathon is topsport. Het overschot aan energie dat het Amsterdamse drietal door de week opkropt, vindt vanaf het podium haar weg naar de mensen in de zaal. Het knalt eruit en dat wordt opgepikt: hun live-reputatie groeit als kool. Reeds vier keer Paradiso, een mudvolle Popronde, Welcome to the Village, Grauzone en nog veel meer: in korte tijd doorspekt met podiumervaring speelden ze zich op Noorderslag naar een top-10 notering. Zowel KINK als 3voor12 ziet de band als één van de talenten van 2023. Marathon raast voort. V2 Benelux tekende voor hun debuut-EP (mei 2023), een heuse mijlpaal, een proeve van bekwaamheid en een roep om meer. De gedreven hoofdstedelijke twintigers bezweren de realiteit van de nog jonge, van crisis naar crisis hoppende eenentwintigste eeuw. Hoogst energiek verweer tegen een dreigende doemstemming. Tot aan de knieën in de punk en met het hoofd in dissonante wolken. Marathon verklankt city-angst. Lennart mept zich naar een uitweg, Kay spuwt het onbehagen in aanvalshouding van zich af en Nina tilt het geheel op haar zessnarige bas naar hogere sferen. Ze maken het onbehaaglijke draaglijk. Hun explosieve mix van shoegaze en postpunk wordt met de dag rijker, zeker ook live, waar toetsenist Sofie en gitarist Victor de gelaagdheid van de songs nog meer tot hun recht zullen laten komen.

Acoustick

Acoustick is een livesensatie die je absoluut aan het dansen krijgt! Deze Australisch-klinkende Groove machine overstijgt de ziel met aardse didge-tonen en diepe drumbeats. Van ambient tot techno en full-on psy-trance. Deze totaal geïmproviseerde show, waarin originele grooves en stevige beats de belangrijkste ingrediënten vormen, laat het publiek naar nieuwe hoogtes stijgen. Acoustick bestaat uit didgeridoo grootmeester MT-Yidaki en multi-instrumentalist Pascal Schouten, aangevuld met gastmuzikanten. Sinds hun debuut in 202 vormen deze ‘’brothers’’ een hecht team en zijn ze klaar om het Singelfestival te rocken met hun ‘’Dutch Organic Trance’’- act.

Sigh Hollywhoo

Sigh Hollywhoo telt vier kopstukken: drummer Klaas Steur, gitarist Robert Tol, bassist Jos de Boer en gitarist en zanger Niels Buijs. De band is een feestje voor liefhebbers van indie rock en rock-’n-roll.

De band vindt inspiratie bij verschillende bands. Denk aan The Strokes en the Libertines maar je kunt de muziek ook wel vergelijken met de vroege muziek van Artic Monkeys. Inmiddels heeft de band een sterke live performance en is de eerste EP een feit.

DJ Socrates

DJ Socrates specialiseert zich in het creëren van een warme bruisende sfeer. Speels bewegend tussen het bekende en het avontuurlijke legt Socrates verbanden tussen de muziek van verschillende landen. Met een jazzy insteek en een flink shot zonneschijn brouwt hij zijn sets, waarbij pittige clubsounds kunnen opduiken maar de roots en bezieling van de muziek voorop staan. 
Socrates draait onder meer voor Red Light Radio, Tivoli in Utrecht, het Paard in Den Haag, Paradiso & Roest in Amsterdam en festivals zoals Oerol en into the Great Wide Open. www.djsocrates.com

DJ ST. Paul

Op veler verzoek kom St. Paul terug naar ons festival. DJ St. Paul gelooft niet in genres. Zijn sets zijn breder dan de dijbenen van Fredericus van Utrecht. Een stijl die goed past bij het poppodium circuit waarin hij is grootgebracht. In TivoliVredenburg host St. Paul al meer dan twintig jar elke week de Pop-O-Matic. Onder het credo Different Styles, Different People. One Love worden op deze drukbezochte avonden en decennia aan popmuziek gegoten in een vloeiende mix. DJ St. Paul drukt zijn stempel ook graag op de festivals. Met bonkend hart host hij al jaren podia op Best Kept Secret, nto The Great Wide Open en Lowlands. Mooie liedjes is het enige wat hem interesseert. Of dat nou dikke hits, obscure nuggets, het piepjonge heden of een diepgrijs verleden betreft, is bijzaak.

Pubquiz

Het jaarlijkse hoogtepunt! De Singelfestival Pubquiz met de gebroeders Slegt en ge-wel-dige prijzen. Geef je team (max. 5 personen) snel op via info@singelfestival.nl

Schminken

Onze vrijwilligers zitten weer klaar om jullie de mooiste gezichten aan te meten met gun Schmink kunsten.

PXSG

Donna Marie PXSG
Ook dit jaar presenteert het PX Songwriters Guild weer een aantal talenten. Songwriter Donna Marie is een jonge en getalenteerde dame uit Volendam en een van de nieuwste leden van het PX Songwriters Guild. Het talent heeft ze van geen vreemde want vader Marcel en oom Arthur waren in de jaren 90 lekker aan de weg timmerende songwriters en speelden in diverse bands en brachten eigen werk uit. Donna Marie heeft een prachtige stem en schrijft bijna zonder enige moeite de mooiste nummers. Kom dit talent ontdekken in de Singelzaal.

Niels Buijs PXSG
Niels Buijs staat eerder deze avond al op het hoofdpodium met zijn band Sigh Hollywhoo. Niels is een geweldige songwriter en kan ook solo lekker uit de voeten. Waar zijn band liedjes meet richting indie en Rock’n Roll gaan, gaat zijn songwriter werk meer richting de alternatieve country. Laat je in intieme setting omver blazen door dit talent.