Archives

Een wereld van papier – Het Kleurfeest

‘Vrolijk gekleurde vogels vliegen door het Vondelpark, vaandels vol tekeningen wapperen in een straat in Dordrecht en de hipste sokken en shirts hangen aan waslijnen in de tuin van het Museum Meermanno…’ Een greep uit Een wereld van papier waarin tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling (Het Kleurfeest) samen met kinderen een papieren knipoog maken naar de echte wereld. Het is de verzamelnaam van tekenactiviteiten zoals: Woensdag Wasdag, Vrijdag Visdag, Vrije Vogels, Stapel Op Dieren en Podiumbeesten. Natuurlijk kan er voor elke gelegenheid iets nieuws bedacht worden. Het spelen met fantasie en werkelijkheid bij kinderen werkt aanstekelijk en geeft kleur aan de omgeving.

Minusmal met Simply Clara

Clara is een kleine clown aan 22 draadjes. Ze houdt van haar rode schoenen en van haar gele bank. Maar er is meer. Er wordt ook van haar verwacht dat ze gaat koorddansen. Maar Clara wil niets liever dan rolschaatsen. Glijden over de vloer en de wereld vergeten. Gewoon puur zichzelf! Simply Clara is een prachtige poëtische voorstelling met fantastisch marionettenspel.

Marius Broeders – De Muzikale Smid

Vreemde experimenten, vuur en aparte muziek? Wereldberoemd in zijn geboortedorp: De Muzikale Smid. Met z’n knutseltalent en muzikaliteit tovert hij het ene na het andere instrument uit zijn veel te grote handen. Ken je de Emmer-bas? De een-snarige Diddly Bo? De Acoustische Mechanische Leslie-trombone? Geeft niks, hij maakt ze, ter plaatse met recycle-stuff. Voor uw eigen ogen! En bespeelt ze ook,…en hoe! Hij creëert op z’n loopstation een complete band, met één snaar en één stem! Oja,..zijn experimenten met electriciteit en vuur zijn legendarisch! Als ras-entertainer geniet hij van de interactie met zijn publiek. Kom naar z’n caravannetje en laat je meenemen op zijn humorvolle reis met Theater, Muziek en Ambacht. En wie weet, mag je meedoen,… Als je durft.

Kubus kubus kubus yalla yalla – Achref Adhadi

Kubus kubus kubus’ is een voorstelling met humor over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap sluiten.

Spelenderwijs ontdekt de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. En dat niet alleen, hij laat hem tot leven komen! Het regent plotseling binnen, er verschijnen houten poppetjes uit blokken en zijn arm kan ineens héél lang worden.

Telefoonbedjes – Blauw Gras

Stttt ik laad op

Laad jezelf op en maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een telefoonbedje. Een telefoonbedje helpt jou om meer in het moment te zijn en daar laad je van op! Geef je telefoon een rustig gezicht. Stop je telefoon met aandacht in een warm bedje. Wordt het een tukkie of een lange nachtrust? Het is de hoogste tijd om onze telefoons af en toe in bed te leggen, zodat er ruimte ontstaat om te spelen, te verwonderen, te creëren en om contact met elkaar te maken. Het concept TELEFOONBEDJES bestaat uit twee onderdelen die los of gezamenlijk te beleven zijn namelijk:

TELEFOONBEDJES installatie
Hierbij laat je jouw telefoon achter in een Telefoonbedje. Vervolgens ga je zonder telefoon ongestoord op pad, om contact te maken en je blik te verruimen.

TELEFOONBEDJES + workshop TELEFOONBEDJES MAKEN
Hierbij maak je zelf een bedje voor thuis, om jouw telefoon in bed te kunnen leggen. Zo kun je met aandacht iets anders doen, of even niets, tot jezelf komen en jezelf weer op laden.

Schminken

Onze vrijwilligers zitten weer klaar om jullie de mooiste gezichten aan te meten met gun Schmink kunsten.