Introcuctie herbruikbare bekers

Het rondslingerende plastic behoort tot het verleden dankzij onze nieuwe herbruikbare plastic bekers.
Hoe gaat het in zijn werk? Bij aankomst op het festival kun je een herbruikbare plastic beker verkrijgen voor slechts een halve munt. Bij elke volgende consumptie krijg je een nieuwe, schone beker.  De bekers worden tussendoor ook gespoeld door onze allerliefste bar vrijwilligers. Hoewel dit voor sommige bezoekers nieuw kan zijn, is dit al jaren gaande op grote evenementen. Het Singelfestival staat voor duurzaamheid, en zal binnen de gemeente als pilot fungeren voor het verplicht wordt.

Er wordt voor de aanschaf van de plastic bekers een behoorlijke investering gevraagd. Een investering die voor een festival dat volledig draait op vrijwilligers best puzzelen geblazen is, zijn we dankbaar voor de steun van onze nieuwe sponsor, Milieu Service Nederland.

Aan het einde van de avond kun je ervoor kiezen om je beker als aandenken aan het festival mee naar huis te nemen, of je kunt hem weer inleveren. Bij inlevering ontvang je geen muntje terug, maar draag je bij aan een groenere toekomst voor ons festival.